Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book De Postpartum Checklist

inschrijven

Over het dreamteam

Wij bieden een (online) plek waar gezondheid van mama’s - to be - in zijn geheel aan bod komt. Body, mind & spirit. Waar wij als medisch professionals de brug slaan tussen onze expertises, en reguliere en natuurlijke tools die je zelf kunt inzetten. Waarvan wij weten dat ze veilig en effectief zijn!

Azucena is arts vrouwengezondheid en heeft veel ervaring met vrouwen met een kinderwens en met aanhoudende fysieke klachten in de postpartum-periode. Anja is als GZ-psychologe gespecialiseerd in psychische problematiek die voor, tijdens of na de zwangerschap kan ontstaan: van infertiliteit, miskramen, verliesgeboortes en traumatische bevallingen tot postpartum angsten en depressieve klachten.

We nemen je graag mee op de meest bijzondere reis van je leven, als aanstaande moeder of als mama in de dop, en reiken je de hand als je het even niet meer weet. We brengen jou graag de laatste info qua holistische aanpak, in de aanloop naar of herstellend van een zwangerschap of miskraam.Samen vormen Azucena & Anja De Hele Mama

Samen vormen Azucena & Anja
De Hele Mama

WIST JE DAT?

Voor ons beide heeft de ervaring van een verliesgeboorte geleid tot de wens om dit holistische platform op te bouwen. 

FUN FACT OVER ons

Anja heeft in het verleden overwogen om arts te worden en Azucena psychologe! Samen willen we dan ook dolgraag het beste van beiden werelden brengen.  

eaST meets west

Alletwee hebben we Oosterse roots; Anja heeft indonesische wortels en Azucena deels chinese. We zijn dan ook beiden met gebruiken en gewoonten opgegroeid die onze blik op gezondheid, zwangerschap, de postpartumperiode en het moederschap verrijken.  

Hi, ik ben Azucena Cuijpers

Even voorstellen

Tijdens mijn prille zwangerschap begin 2021 ontstond de diepe wens voor een platform als dit. Gedragen door en voor vrouwen.

Bij 3 maanden zwangerschap werd ik overvallen door een miskraam en ging ik van het voelen van leven naar het ervaren van de dood. Fysiek en emotioneel vond ik het loodzwaar: een oerverdriet kwam los. Tegelijkertijd ervoer ik een allesomvattende heelheid en liefde die mij ten diepste heeft veranderd en op professioneel vlak veel heeft geleerd. Ik merkte hoe belangrijk het is dat er ook aandacht is voor de psyche en spirituele kant van deze magische levensgebeurtenis. Juist vanuit medische professionals.

Daarnaast zie ik als dokter veel vrouwen in mijn praktijk met de wens om zich optimaal voor te bereiden op een zwangerschap (vaak na meerdere miskramen) of na een bevalling kampen met forse lichamelijke & mentale klachten. Soms jaren na dato. Ja dat komt helaas vaak voor...

Ik ontdekte hoe vaak er sprake was van een hormonale disbalans, tekorten aan nutriënten of andere onderliggende ziekten die we vaak op een natuurlijke manier kunnen aanpakken. Deze kennis & tools horen gemeengoed te zijn!

Het verlies van mijn eerste kindje, heeft tot deze virtuele liefdesbaby geleid. Ik sta dan ook te popelen om jullie samen met Anja mee te nemen in de wereld van De Hele Mama.

Wil je meer weten over mijn achtergrond & verhaal? Lees dan snel verder op mijn website www.newwomenshealth.nl

Hi, ik ben Anja van Onna

Even voorstellen

Mom at heart. Maar mama zijn is niet de enige missie in mijn leven. Alle ervaringen in mijn leven hebben geleid tot waar ik nu ben: andere mama's (to be) ondersteunen bij hun reis naar moederschap!

Ik ben opgeleid als kinderpsycholoog en heb altijd een brede interesse gehad in persoonlijke groei. Denkende al veel te weten over kinderen en ouderschap ging ik mijn reis naar moeder worden met plezier tegemoet! Toen wist ik nog niet dat moeder worden me de grootste persoonlijke groei zou brengen. 

In 2012 verloor ik mijn eerste zoon door een vroeggeboorte. Ik ontdekte dat de verwerking niet alleen een psychologisch proces was. Ook voeding, leefstijl en spiritualiteit droegen bij aan mijn mentale gezondheid. Body, mind & soul kon ik niet meer los van elkaar zien. Ik wist vanaf dat moment dat ik holistisch wilde werken. Verdieping en cursussen op het gebied van voeding en gezondheid, orthomoleculaire therapie, leefstijl, intuÏtie, sensitiviteit en spiritualiteit volgden. En vervolgens heb ik me als GZ-psycholoog gespecialiseerd in de fases rondom de zwangerschap.

De Hele Mama is de volgende stap op mijn pad: mijn wens om holistische zorg te bieden is uitgekomen! Vanaf het moment dat ik Azucena ontmoette zaten we hierover op één lijn. Als arts en psycholoog brengen we the best of both worlds samen! En samen voegen we de ziel eraan toe.

Wil je meer weten over mijn achtergrond en verhaal? Lees dan verder op mijn website www.anjavanonna.nl.


Onderwerpen & kernwaarden 

Creatieve luchtballon!
Waar staat De Hele Mama voor?

Informeren, inspireren, normaliseren, valideren en verbinden

Fertiliteit, zwangerschap, bevalling, postpartum & bewust moederschap

Mama's (to be) leren luisteren naar de boodschappen van hun lichaam en hun grenzen

Aanbieden van natuurlijke tools die veilig en effectief zijn

Aandacht voor het proces van persoonlijke groei & spiritualiteit in deze bijzondere levensfase

Gelijkwaardigheid, respect, het eren van het vrouwenlichaam

Ga naar ons aanbod